Maskinstationen

Björkeröds Maskinstation


Historia

Maskinstationen grundades år 1986 och våren 1987 införskaffades en flytgödseltunna och sedan dess har maskinparken succesivt utökats och förnyats. Idag är maskinparken påtaglig och gården expanderar. Hösten 2017 kompletterades gården med en ny gödselbrunn för förvaring av vinass, samt installerades en våg. Pågående byggnationer är en ny verkstad med inbyggd tvätthall, samt en maskinhall med lager som mäter måtten 33 x 80 m.  Hösten 2019 byggdes även en ny plansilo.


Tjänster

Idag erbjuder vi tjänster som slåtterkrossning, hackning, strängning, pressning och packning av gräs samt flyt- och fastgödselutkörning. Då vi är 50 % delägare i två andra företag kan vi också erbjuda spannmålskrossning, packning med wersa packer samt spridning av ekologiskt och KRAV-märkt gödselmedel. ¨Vår målsättning är att sätta kunden i centrum och att i största möjliga mån arbeta utifrån kundens önskemål för en god relation och skörd.¨Demovisning av våran exakthack Claas Jaguar 960 under Borgeby fältdagar 2018


Majssådd

För den intresserade så erbjuder vi även sådd av majs med majssåmaskin Horsch 12 radig med radmyllning av gödning. Som tidigare år så beställer vi hem de frö ni önskar att så. Därför är det viktigt att ni är ute i god tid så vi hinner beställa hem det ni önskar. 


Är ni osäkra på vilken sort som är lämplig för just  Er så hör gärna av er till:

Tomas - 0706347120

David - 0709320081Nyheter

  • Radrensning utförs numera med kamerastsyrd hack och har möjlighet för fånggröda. 
  • Intresset för majs har ökat markant och numera har vi haft möjlighet att så över 1100 ha majs!

Försäljning